Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image
Previous Next
ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

Ο Νάς πήρε το όνομα του από το ναό της Ταυροπόλου Αρτέμιδος τον οποίο έκτισε ο Ορέστης με την Ιφιγένεια. Επίσης ήταν αγκυροβόλιο πλοίων. Ο Νάς είναι ένα πραγματικά ειδυλλιακό μέρος. Στην ακτή καταλήγει ένα ποτάμι που διασχίζει το φαράγγι του Χάλαρη, το συνδιάζει την άγρια ομορφιά μαζί με το πράσινο.

Από έρευνα του National Geographic  που αφορά αφιέρωμα για την μακροζωία στην Ικαρία απεδείχθη ότι ο αριθμός των κατοίκων που ζουν έως 90 ετών είναι μεγαλύτερος από κάθε σημείο του πλανήτη. Οι λόγοι της μακροζωίας οφείλονται πιθανώς στην σωματική άσκηση λόγω της μορφολογίας του εδάφους, στην μεσογειακή κουζίνα από τοπικά προϊόντα, κάποια είδη αφεψημάτων από βότανα που καταναλώνουν οι ντόπιοι, το νερό που περιέχει ράδιο, ο ράθυμος τρόπος ζωής και το κρασάκι, τα οποία όλα μαζί συμβάλουν σίγουρα στην ευεξία και μακροζωία των κατοίκων.

 

Το νησί παράγει: 
Μέλι, Κρασί (Πράμνειος οίνος), από την εποχή του Ομήρου, είναι το κρασί που ο Οδυσσέας τύφλωσε τον πολύφημο. Για να το πιείς θέλει ένα μέρος κρασί και 7 νερό! Καθούρα, ντόπιο τυρί από κατσικίσιο γάλα.  Γλυκά του κουταλιού.