Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image
Previous Next
Διακοπές στην Ικαρία

Η Ικαρία είναι ένας μαγικός τόπος – ένα νησί που θα λατρέψετε! Είτε φτάνετε στην Ικαρία από το λιμάνι του Εύδηλου είτε από τον Αγ.Κήρυκο (το κεντρικό λιμάνι του νησιού) ή ακόμα και αεροπορικώς, αμέσως θα νιώσετε την αύρα του νησιού. Μια ηρεμία, γαλήνη και το άχτιστο,άγριο τοπίο που θα σας συναρπάσουν με την μια!

Το νησί του Ίκαρου είναι ένα αραιοκατοικημένο νησί, με πολύ άγρια ομορφιά και μεγάλα αχανές και άχτιστα κομμάτια. Έχει μεγάλη έκταση (255 τ.χλμ) ενώ ο μόνιμος πληθυσμός της είναι 9.000 κάτοικοι περίπου. Φημίζεται για την ηρεμία και την μακροζωία των κατοίκων της ενώ κατά καιρούς έχουν γίνει δεκάδες αφιερώματα στον τρόπο ζωής των Ικαριωτών και κατά πόσο αυτός επηρεάζει την μακροζωία τους.


 

Παραλίες Ικαρίας

Οι παραλίες της Ικαρίας καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα επιλογών – είτε σας αρέσουν οι μεγάλες αμμουδερές παραλίες είτε τα μικρά κολπάκια με πέτρα, η Ικαρία θα σας καλύψει όλες τις απαιτήσεις! Ανάλογα με τον καιρό και πως φυσάει, μπορείτε να δείτε τις παραλίες είτε φουρτουνιασμένες είτε να είναι «λάδι», από την μια ημέρα στην άλλη. Καλό είναι να συμβουλεύεστε τον καιρό για το που θα κολυμπήσετε – συνήθως οι Νότιες παραλίες δεν δέχονται τόσους ανέμους και τις περισσότερες φορές είναι πιο ήρεμες απ΄ότι οι Βόρειες παραλίες(Αρμενιστής,Μεσακτή,κτλ).

 

Παραλία Νας Ικαρία

Η παραλία του Νας είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς λόγω της ομορφιάς του τοπίου, του καταπληκτικού ηλιοβασιλέματος καθώς και του ελεύθερου camping που προτιμούν αρκετοί νέοι! Βρίσκεται 3,5χλμ από τον Αρμενιστή(περίπου 10’) και η πρόσβαση στη παραλία γίνεται από τα σκαλάκια που πρέπει να κατεβείτε. Αφήνετε το αμάξι σας, παίρνετε τα απαραίτητα εφόδια(νερά, καφέδες,σνακ,ροφήματα) και κατεβαίνετε για την παραλία. Εάν οι άνεμοι και τα ρεύματα είναι ήρεμα, η παραλία είναι προσιτή για κολύμπι. Υπάρχουν όμως μέρες που δε μπορείτε να κολυμπήσετε καθώς τα ρεύματα είναι ιδιαίτερα ισχυρά – γι’αυτό το λόγω υπάρχει ακόμα και σκοινί, δεμένο μόνιμα, μέσα στη θάλασσα ώστε να βοηθήσει όσους δε μπορούν να βγούνε από τη θάλασσα λόγω των ισχυρών ρευμάτων.

 

Προσπαθήστε να μείνετε μέχρι αργά στη παραλία του Νας και να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα και τον ήλιο που δύει ακριβώς απέναντί σας!


 

Surfing στην Ικαρία

Η Ικαρία και η παραλία της Μεσακτής συγκεκριμένα, προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες για τους λάτρεις του surf. Μεγάλη παραλία και ιδανικά κύματα τόσο για έμπειρους surfers όσο και για αρχάριους που θέλουν να μυηθούν σ’αυτό το water sport! Στην Ικαρία λειτουργεί σχολή surf και συγκεκριμένα η Ikaria Surf School. Οι εκπαιδευτές εκεί είναι άνθρωποι με γνώσεις και εμπειρία, που θα σας μεταδώσουν όλα τα απαραίτητα για να ξεκινήσετε με ασφάλεια να «πιάνετε» κύματα. Το μόνο που χρειάζεστε είναι όρεξη!

Τα μαθήματα για surf κοστίζουν 30€ και διαρκούν μιάμιση ώρα μαζί με την θεωρία (τιμές 2017).

Επίσης, μπορείτε να νοικιάσετε σανίδες surf εάν είστε έμπειροι χρήστες προς 10€ την ώρα. Με την ίδια τιμή, μπορείτε να κάνετε και τη βόλτα σας με ένα Sup!

Το Surf στην Ικαρία είναι μια δραστηριότητα που θα πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε και να ξεφύγετε από την comfort zone σας!

 

 

άρθρο από www.travelo.gr